ŠPENÁTOVÝ SALÁT S JAHODAMI A AVOKÁDEM
Seznam surovin
- oplatky 15 kusů (kornoutky)
- jahody 1 hrst
- špenát 100 gramů
- avokádo 1 kus
- mandle 1 hrst (plátky)
- sýr s modrou plísní 70 gramů (Gorgonzola)
- bazalka 1 hrst
- med 1 lžička
- šťáva citronová 1 lžička
- olej olivový 4 lžíce
Postup přípravy
Jahody a avokádo nakrájejte na drobné kostičky, špenát můžete nasekat nebo nechat vcelku (záleží na velikosti kornoutků). Vsypte vše do mísy, přidejte mandle, rozdrobený sýr a promíchejte. V mixéru rozmixujte bazalku, med, citronovou šťávu a olivový olej. Vmíchejte k salátu, pečlivě promíchejte a rozdělte do kornoutků tak, aby byl každý kousek salátu obalený zálivkou, ale aby směs nebyla příliš vlhká a kornout nerozmáčela.
Poznámka k receptu
Promyšlené podávání salátu si žádá neslazené kornoutky. Chce to trochu pátrání, ale v dobrých zmrzlinárnách je obvykle mají. Případně jsou sladké jen málo, což v tomto případě nevadí – sladší tóny najdete i v salátu samotném.
Načítám komentáře...