Švestkové čatní
Seznam surovin
- švestky 1 kilogram
- cibule šalotka 3 kusy (nasekaná)
- zázvor 1 (kousek nastrouhaného)
- víno 100 mililitrů
- šťáva pomerančová 200 mililitrů
- cukr třtinový 80 gramů
- rozinky 1 hrst
- skořice 1 kus
- tymián 2 snítky
- paprika chilli 1/2 lžičky
Postup přípravy
Švestky vypeckujte a dejte do většího litinového hrnce. Přidejte nasekané šalotky, kousek nastrouhaného zázvoru a ostatní ingredience
Vařte na mírném plameni, dokud se směs nespojí a tekutina nezredukuje na hustou omáčku. Podávejte hned nebo plňte do skleni ček.
Poznámka k receptu
Švestkové čatní skvěle doplní chuť vepřového masa, hodí se i k paštikám.
Načítám komentáře...