Teplý salát z pečených jablíček
Seznam surovin
- jablka 2 kusy
- med 1 lžíce
- ořechy vlašské 1 lžíce (nasekané)
Postup přípravy
1. Jablíčka opláchněte a celá je vložte na rošt do trouby rozehřáté na 180 °C. Pod ně položte malý pekáček nebo kousek alobalu na zachycení vytékající šťávy.
2. Po upečení nechte měkká jablka pár minut stát. Když zchladnou tak, že je můžete vzít do ruky, rozkrojte je na čtvrtky a vyřízněte z nich jádřinec - stejně jak jste zvyklí u syrových jablek. Čtvrtky nakrájejte na kousky velikosti sousta a naskládejte je do misky. Můžete je rozkrojit jen na polovinu, měla by být tak měkká, že půjdou krájet i lžící. První způsob je pohodlnější, druhý zase efektnější.
3. Zakápněte medem a posypte ořechy. Snězte rychle a v tichosti, než nádherná vůně přiláká další zájemce. Anebo s nimi počítejte a rovnou upečte jablíček víc.
Poznámka k receptu
Tenhle salát spatřil světlo světa na jaře, kdy mi bylo líto nevyužít zbytkové teplo grilu. Posadila jsem na rošt dvě jablíčka, gril zavřela a zapomněla na ně. Teprve po chvíli se připomenula vůní. byla to parádní tečka za celým dnem. a může to být tečka za celým rokem. I bez grilu.
Načítám komentáře...