Pampeliškový salát
Seznam surovin
- pampeliška 3 hrsti (listy - jarní, světle zelené, mladé )
- česnek 1 stroužek
- cibule 1 kus ( středně velká)
- olej olivový 4 lžíce
- ocet vinný 2 lžíce
- sůl
- pepř
- veka 2 plátky
- olej 1/2 lžíce ( na opečení veky)
Postup přípravy
Lístky opereme, osušíme v utěrce a roztrháme na malé kousky. Mísu vytřeme oloupaným stroužkem česneku. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a promícháme ji v míse s pampeliškovými lístky. Olej rozšleháme se solí a pepřem, až se sůl rozptýlí, teprve pak přidáváme ocet.
Těsně před podáváním salát promícháme se zálivkou, rozdělíme na talířky a do každé porce přidáme malé kostičky veky, které jsme osmažili dozlatova na oleji. Chceme-li salát jemnější, vaříme nakrájenou cibuli po dobu pěti minut v troše octové vody, necháme ji okapat, a pak teprve promícháme se salátem.
Poznámka k receptu
Nemáme-li pampeliškové lístky, zkusíme takto upravit i hlávkový salát, je velmi chutný.
Načítám komentáře...