Peperoni mandorlati - Smažené papriky s rozinkami a mandlemi
Seznam surovin
- paprika žlutá 5 kusů
- rozinky 40 gramů
- mandlové plátky 30 gramů
- česnek 2 stroužky
- cukr krupice 20 gramů
- ocet vinný 3 lžíce (bílý)
- olej olivový 6 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Papriky omyjte, přepulte, vydlabejte jádřince a pak je nakrájejte na dlouhé proužky. Olej rozpalte v širší pánvi s vyšším okrajem a zhruba 20 - 25 minut na něm pozvolna opékejte papriky, aby jejich konce začaly karamelizovat.
2. Přidejte nasekaný česnek, cukr, rozinky i mandlové plátky, promíchejte a krátce opečte. Nakonec vlijte ocet, počkejte, až se odpaří, a dochuťte solí a pepřem. Servírujte teplé nebo zastudena.
Načítám komentáře...