Pikantní knedlíkový salát
Seznam surovin
- šunka 200 gramů (nebo anglická slanina)
- majonéza 200 gramů
- knedlík bramborový 1/2 kusu (hotový, 1/2 šišky)
- okurka nakládačka 150 gramů
- paprika červená 1 kus (menší)
- cibulka jarní 2 kusy
- ocet
- cukr
- paprička chilli červená (podle chuti)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- salát zelený (listy, na ozdobení)
Postup přípravy
Bramborový knedlík a šunku (nebo slaninu) nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy. Papriku a cibulky očistíme, nakrájíme spolu s kyselými okurkami také na nudličky a přidáme do mísy s knedlíkem a slaninou. Vmícháme majonézu, osolíme, ochutíme cukrem, octem a pepřem (salát by měl být ostřejší, protože knedlík do sebe vtáhne chuť) a necháme odležet 2 hodiny v chladu.
Pak salát podle potřeby ještě dochutíme, rozdělíme do misek, ozdobíme listy zeleného salátu případně i tenkými kolečky chilli papričky a podáváme s pečivem jako lehkou večeři nebo oběd.
Poznámka k receptu
Je-li pro vás majonéza příliš těžká, použijte její odlehčenou verzi nebo ji nahraďte hustším bílým jogurtem.
Načítám komentáře...