Pšeničný salát s fazolkami
Seznam surovin
- pšenice zelená 200 gramů
- fazolky zelené 500 gramů (mražené)
- pórek 1 kus (malý )
- rukola 1 svazek (na posypání)
Na dresink:
- ocet vinný 2 lžíce (bílý)
- šťáva citronová 3 lžíce
- olej olivový 6 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Pšenici zalijte studenou vodou, zakryjte pokličkou a nechte přes noc nabobtnat. V téže vodě uvařte doměkka asi 25 minut. Vodu slijte a pšenici nechte odkapat.
Fazolky blanšírujte v horké vodě 6 minut. Vodu slijte a fazolky nechte odkapat. Do mísy nasypte pšenici, fazolky, přidejte jemně nasekaný pórek.
Ocet smíchejte s citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem, nalijte na salát a dobře promíchejte. Rozdělte do misek a posypte lístky rukoly.
Načítám komentáře...