Ředkvičkový salát s křenem
Seznam surovin
- ředkvičky 2 svazky
- okurka salátová 1,5 kusu
- cibulka jarní 1 svazek
- smetana 250 gramů
- sůl
- pepř
- křen
- šťáva citronová 1 lžíce
- ořechy piniové 250 gramů
Postup přípravy
1. Ředkvičky ze 2 svazků omyjte a pokrájejte na jemná kolečka. 1 a ½ okurky hadovky zbavte slupky a také nakrájejte na jemná kolečka. Svazek jarní cibulky omyjte a pokrájejte na širší kolečka. Zeleninu smíchejte dohromady. 250 g zakysané smetany osolte a opepřete a vmíchejte do ní podle chuti nastrouhaný křen (asi 1 lžíci). Promíchejte s připravenou zeleninou. Salát pokapejte 1 lžící citronové šťávy a zlehka posypte 250 g osmahnutých piniových oříšků.
Načítám komentáře...