Ředkvičkový salát s vejci
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- ředkvičky 2 svazky
- jogurt bílý 150 gramů
- hořčice dijonská 2 lžičky
- řeřicha 1 hrst (klíčků)
- sůl
- pepř bílý
Postup přípravy
1. Vejce uvařte natvrdo, asi 15 minut.
2. Ředkvičkám odkrojte zelené části a nastrouhejte je nahrubo. Zalijte bílým jogurtem a dejte do lednice vychladit (než se uvaří vejce).
3. Hotová vejce nakrájejte najemno a přimíchejte k ředkvičkám. Přidejte dijonskou hořčici a teprve poté dochuťte solí a bílým pepřem.
4. Podávejte s rozpečenou bagetkou. Dozdobte klíčky řeřichy.
Poznámka k receptu
Místo jednoho svazku ředkviček přidejte 2 menší ředkve.
Načítám komentáře...