Roketový salát s pečenými holubinkami
Seznam surovin
- holubinky 400 gramů
- roketa 2 svazky
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- mléko
- kypřící prášek do pečiva 0,35 balení
- koření grilovací
- sůl
- pepř (mletý)
- olej (na smažení)
- olej olivový 1/2 decilitru
- ocet vinný 1/4 decilitru
- česnek 1 stroužek
- hořčice 1 lžička
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Holubinky očistíme, jsou-li starší, ještě je oloupeme, a nakrájíme na měsíčky. Z vajec, mouky a mléka umícháme hustší těstíčko, které osolíme, ochutíme grilovacím kořením, případně ho i lehce opepříme a vmícháme do něj prášek do pečiva.
Připravené houby obalíme v těstíčku, vložíme do většího množství rozehřátého oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) a usmažíme je dozlatova. Hotové houby necháme odkapat na savém ubrousku a mezitím připravíme zálivku.
Olej rozmícháme s vinným octem, prolisovaným česnekem a hořčicí, osolíme, opepříme a zálivku promícháme s opranými a odkapanými listy rokety. Salát rozdělíme na talíře, přidáme ještě teplé holubinky a ihned podáváme.
Načítám komentáře...