Rychlý teplý salát z hrášku a ředkviček s kešu oříšky
Seznam surovin
- sójová omáčka 1 lžíce
- ocet rýžový 1 lžíce
- chilli omáčka 1 lžička (česneková)
- olej sezamový 2 lžičky
- zázvor 1 lžíce (prolisovaného)
- hrášek cukrový 3 hrnky
- ředkvičky 1 svazek
- cibulka jarní 4 kusy
- ořechy kešu 3 lžíce (nesolené)
Postup přípravy
1. V malé misce smíchejte dohromady sójovou omáčku, ocet a česnekovou chilli omáčku.
2. Na středním plameni rozpalte ve woku olej a přidejte do něj zázvor. Až začne zázvor vonět, přihoďte hrášek, ředkvičky pokrájené na kolečka a na půlcentimetrové kousky pokrájenou jarní cibulku.
3. Stále míchejte (2–4 minuty), až bude hrášek měkký, ale pořád křupavý. Přidejte omáčkovou směs a dobře promíchejte, aby se jí zelenina obalila.
4. Odstavte z plamene a vmíchejte kešu oříšky. Podávejte ihned.
Poznámka k receptu
K ředkvičkám bez obav přidejte pokrájený topinambur nebo vodnici. Prokřupete se s nimi k blahu zrovna tak!
Načítám komentáře...