Rýžový salát s avokádem a výhonky vojtěšky I
Seznam surovin
- rýže dlouhozrnná 250 gramů (Basmati)
- hořčice dijonská 1 lžička
- šťáva citronová 1 lžíce
- olej olivový
- olivy černé 12 kusů (bez pecek)
- kapary 2 lžíce (nakládané malé)
- paprika červená 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- krůtí maso 200 gramů (pečené)
- sýr polotvrdý 100 gramů (Madeland)
- pečivo (k podávání)
Postup přípravy
Rýži nasypte do 1 a ½ l vroucí osolené vody. Přiveďte ji k varu, pak ztlumte plamen a pomalu vařte zhruba 12 minut. Rýži sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
V míse na salát promíchejte dijonskou hořčici, citronovou šťávu a 4 až 5 lžic oleje.
Olivy nakrájejte na kolečka, kapary najemno nasekejte a obě papriky nakrájejte na nudličky.
Maso nakrájejte na kostky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm. Sýr nakrájejte na kostičky o velikosti 1 x 1 cm. Osolte, všechno dobře promíchejte a podávejte s čerstvým pečivem.
Načítám komentáře...