Rýžový salát s fazolemi
Seznam surovin
- voda 4 hrnky
- rýže 2 hrnky (neloupaná basmati)
- fazole červené 1 hrnek (vařených nebo konzervovaných)
- rajčata 2 kusy (velká)
- paprika červená 1 kus (na kostičky nakrájená)
- petržel hladkolistá 1 hrst (nasekaná)
- olej olivový 3 lžíce
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- sůl
- pepř
- citron (na ozdobení)
Postup přípravy
Ve 4 hrnkách vody uvařte 2 hrnky neloupané rýže basmati a nechte ji vychladnout. Ve velké míse uvařenou rýži smíchejte s 1 hrnkem uvařených nebo konzervovaných červených fazolí. Přidejte na malé kousky nakrájená 2 velká rajčata (z kterých jste vykrájeli vodnaté středy se semínky), 1 na kostičky pokrájenou červenou papriku a hrst nasekané hladkolisté petrželky. Vše zalijte 3 lžícemi olivového oleje (podle chuti ho můžete přidat i víc), zakápněte šťávou z 1/2 citronu, osolte a opepřete. Dozdobte citronem a podávejte salát čerstvý, nejlépe v pokojové teplotě.
Načítám komentáře...