Rýžový salát s hovězím masem
Seznam surovin
- rýže indiánská 300 gramů
- hovězí maso 200 gramů (plátky rostbífu)
- kaki 1 kus
- rukola 1 svazek
- olej olivový 4 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- česnek 1 stroužek (plátky)
- zázvor 1 lžíce (čerstvý, oloupaný, nastrouhaný)
- sůl 3 špetky
- paprička chilli červená 1 kus (nakrájená na nudličky)
- koriandr 2 lžíce (nakrájené lístky)
Postup přípravy
Omyté kaki překrojíme podélně na polovinu a dužninu nakrájíme na plátky. Rukolu vypereme ve studené vodě a necháme důkladně odkapat.
Maso nakrájíme na nudličky a v míse je promícháme s rýží, na nudličky nakrájenou chilli papričkou, olejem, šťávou vymačkanou z nastrouhaného zázvoru, sójovou omáčkou, koriandrem a plátky česneku.
Salát dochutíme solí a vmícháme nakrájené kaki. Nakonec zlehka vmícháme rukolu, rozdělíme na talíře a podáváme.
Poznámka k receptu
Koriandr má velmi výraznou chuť, která nemusí být každému příjemná. Můžete jej nahradit běžnější kadeřavou petrželkou.
Načítám komentáře...