Rýžový salát s jablky
Seznam surovin
- rýže 1 hrnek (černá)
- olej olivový 1/3 hrnku
- ocet vinný 3 lžíce
- med 1 lžíce (tekutý)
- hořčice dijonská 2 lžičky
- cibule šalotka 2 kusy
- jablka 1 kus (velké zelené)
- celer řapíkatý 3 kusy
- brusinky 1 hrst (sušených)
- semínka dýňová 0,4 hrnku (pražených)
- sůl
- sýr (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Uvařte rýži ve slané vodě doměkka, slijte ji a nechte vychladnout.
2. Ve velké míse promíchejte olej, ocet, med, hořčici a velkou špetku soli. Přihoďte na měsíčky nakrájenou šalotku a nechte 5 minut stát. Přidejte rýži, na kolečka nakrájené jablko, na tenké příčné plátky pokrájený celer, brusinky a dýňová semínka a zlehka promíchejte. Ozdobte sýrem a ihned servírujte.
Poznámka k receptu
Přidáním 100g na kousky nakrájeného vyzrálého čedaru získáte sytější verzi rýžového salátu, v tom případě ale vynechte ozdobení parmazánem.
Načítám komentáře...