Salát Caesar s kuřetem
Seznam surovin
Na 4 porce :
- salát hlávkový 1 kus
- kuřecí maso 4 kusy (prsní řízky)
- slanina 200 gramů (plátky)
- česnek 1 stroužek
- vejce 4 kusy (uvařená nahniličko či ztracená)
- sýr Parmezán 100 gramů
Zálivka:
- jogurt 5 lžic
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- sýr Parmezán 50 gramů
- ančovičky 1 lžička (rozdrcené)
- ocet Balsamico 1 lžíce
- bazalka 10 lístků
- hořčice 1 lžička
- česnek 2 stroužky (prolisovaný)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Salát natrhejte. Maso nakrájejte na plátky a slaninu natrhejte na kousky. Opékejte s pokrájeným stroužkem česneku dozlatova.
2. Na rozložený salát klaďte upečenou slaninu a maso, nakonec vejce, posypte sýrem a zakapejte zálivkou. Na zálivku všechny suroviny ponorným mixérem nasekejte na hladkou omáčku.
Poznámka k receptu
Proslulý salát z 30. let 20. století se připisuje restauratérovi Caesarovi Cardinimu.
Načítám komentáře...