Salát Nom Hoa Chuoi
Seznam surovin
Omáčka:
- paprička chilli červená 1 kus
- česnek 2 stroužky
- voda 8 lžic
- rybí omáčka 4 lžíce
- ocet 2 lžíce (kvasný lihový)
Na salát:
- květy 1 kus (banánové)
- šťáva citronová (z 0.5 citronu)
- kuřecí maso 1 kus (stehno)
- cibule 1 kus
- kůže 1 kus (vepřové)
- bylinky 2 hrsti (zelená perilla)
- bylinky 1 hrst (červená perilla)
- koriandr 1 hrst
- klíčky 1 hrst (Mungo)
- mrkev 2 kusy
- cibule (smažená k podávání)
- arašídy (ve slupce k podávání)
- olej 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Kuřecí stehno vložte do hrnce, přidejte neoloupanou, rozpůlenou cibuli, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Když je maso hotové, oberte je z kosti a nechte vychladnout. Cibuli vyhoďte.
2. Květ banánu rozeberte na jednotlivé listy, naskládejte je na sebe, nakrájejte na velmi tenké nudličky a naložte na 30 minut do studené vody smíchané s citronovou šťávou. Díky tomu zkřehne.
3. Mrkev nakrájejte na nudličky, bylinky nahrubo. Kůžičky namočte na 10 minut do studené vody, pak 2 minuty vařte a hned zchlaďte ledovou vodou. Na pánvi rozpalte olej a opražte na něm lehce osolené arašídy. Nakonec připravte omáčku: chilli papričku i česnek nakrájejte nadrobno a vložte do misky. Přidejte ostatní suroviny na omáčku a dobře promíchejte.
4. V míse smíchejte natrhané kuřecí maso, banánový květ, mrkev, klíčky, bylinky i kůžičky a zalijte omáčkou. Podávejte s opraženými ořechy a smaženou cibulkou.
Poznámka k receptu
- Základem jemného salátu je květ banánovníku, což je ve Vietnamu velmi běžná surovina. Zbavte ho svrchních tmavých listů, rozeberte na jednotlivé vrstvy, ty pokrájejte na velmi jemné proužky a naložte na 30 minut do studené vody, díky tomu zkřehnou.
- Počítejte s 30 minutami na namáčení banánového květu.
Načítám komentáře...