Salát Nom Hoa Chuoi

Seznam surovin

Omáčka:

Na salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuřecí stehno vložte do hrnce, přidejte neoloupanou, rozpůlenou cibuli, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Když je maso hotové, oberte je z kosti a nechte vychladnout. Cibuli vyhoďte.

2. Květ banánu rozeberte na jednotlivé listy, naskládejte je na sebe, nakrájejte na velmi tenké nudličky a naložte na 30 minut do studené vody smíchané s citronovou šťávou. Díky tomu zkřehne.

3. Mrkev nakrájejte na nudličky, bylinky nahrubo. Kůžičky namočte na 10 minut do studené vody, pak 2 minuty vařte a hned zchlaďte ledovou vodou. Na pánvi rozpalte olej a opražte na něm lehce osolené arašídy. Nakonec připravte omáčku: chilli papričku i česnek nakrájejte nadrobno a vložte do misky. Přidejte ostatní suroviny na omáčku a dobře promíchejte.

4. V míse smíchejte natrhané kuřecí maso, banánový květ, mrkev, klíčky, bylinky i kůžičky a zalijte omáčkou. Podávejte s opraženými ořechy a smaženou cibulkou.

Poznámka k receptu

  • Základem jemného salátu je květ banánovníku, což je ve Vietnamu velmi běžná surovina. Zbavte ho svrchních tmavých listů, rozeberte na jednotlivé vrstvy, ty pokrájejte na velmi jemné proužky a naložte na 30 minut do studené vody, díky tomu zkřehnou.
  • Počítejte s 30 minutami na namáčení banánového květu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...