Salát s broskvemi a parmskou šunkou
Seznam surovin
- salát 400 gramů (směs salátových listů )
- broskve 4 kusy
- celer řapíkatý 2 listy
- cibulová nať 2 kusy
- šunka parmská 100 gramů
- olej 4 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- džus broskvový 4 lžíce
- sůl
- pepř bílý (drcený)
Postup přípravy
Broskve spařte, oloupejte a uložte do chladu.
Saláty dobře vyperte studenou vodou, osušte, natrhejte a vložte do mísy. Cibulky omyjte, oloupejte a nakrájejte i s natí na kolečka. K salátovým listům přidejte vychlazené, vypeckované a na dílky nakrájené broskve, oloupaný a nakrájený řapíkatý celer, cibulky a zlehka promíchejte.
V hrnku smíchejte olej, citronovou šťávu, džus, sůl a pepř. Zálivku nalijte na salát a posypte ho nakrájenou šunkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.
Načítám komentáře...