Salát s čočkou a bramborami
Seznam surovin
- brambory 400 gramů (vařené ve slupce, malé)
- čočka 100 gramů
- čočka červená 50 gramů
- cibule červená 1 kus
- paprika kapie 1 kus (naložená)
- sůl 4 špetky
- pepř
- ocet 1 lžíce ( nebo citronová šťáva )
- olej olivový 2 lžíce
- pažitka
Postup přípravy
Čočku předem namočte, pak ji uvařte doměkka a sceďte. Červenou čočku dejte rovnou vařit, přičemž ji vařte maximálně 4-5 minut (rychle se rozvaří), odstavte a sceďte.
Do mísy dejte oloupané nakrájené brambory, obě čočky, jemně nakrájenou cibuli a překrájenou kapii. Podle chuti přidejte sůl, pepř, ocet nebo citronovou šťávu a olej.
Lehce promíchejte a nechte chvíli v chladu rozležet. Nakonec posypte nakrájenou pažitkou nebo natí cibulky.
Načítám komentáře...