Salát s hruškami a gorgonzolou
Seznam surovin
- salát polníček 200 gramů
- hrušky 2 kusy
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Gorgonzola)
- ořechy pekanové 2 hrsti
- sirup javorový 1 lžíce
- hořčice dijonská 1 lžíce
- ocet vinný 1 lžíce (bílý)
- šťáva citronová 1 lžíce
- olej řepkový 4 lžíce
Postup přípravy
Polníček properte, pečlivě osušte a dejte do větší mísy. Hrušky nakrájejte na kostičky (část můžete nakrájet i na tenké plátky a těmi nakonec salát ozdobit). Vsypte je do mísy, přidejte rozdrobenou gorgonzolu, nasekané pekanové ořechy a promíchejte.
V menší misce šlehejte javorový sirup, hořčici, ocet, citronovou šťávu a olej, dokud se nespojí v hladkou emulzi. Vmíchejte ji do salátu a ihned podávejte.
Načítám komentáře...