Salát s hruškou a kozím sýrem
Seznam surovin
- hrušky 2 kusy
- víno portské 500 mililitrů
- sýr kozí (dle potřeby)
- salát polníček (dle potřeby)
- marmeláda (červená)
Postup přípravy
Oloupejte 2 hrušky a pokrájejte je na plátky. Zahřejte v hrnci 500ml portského vína a v něm hrušky prohřejte, pak odstavte a nechte marinovat do druhého dne. Kozí sýr natrhejte na menší kousky. Na talíř nasypte polníček, mezi něj rozložte plátky hrušek, posypte salát sýrem a pokapejte červenou marmeládou.
Poznámka k receptu
Je vám líto takto „plýtvat“ portským vínem? Nechte v něm marinovat navíc část hrušky nakrájenou na kostičky a portské s hruštičkami pak podávejte k salátu nebo si je nechte jako doprovod k odpolední kávě.
Načítám komentáře...