Salát s jahodami a krevetami
Seznam surovin
- jahody 250 gramů
- krevety 16 kusů (vařené)
- salát zelený 120 gramů (frisée, polníček, dubáček apod.)
- fenykl 1/2 kusu (čerstvý)
- avokádo 1/2 kusu (zralé)
- šťáva citronová (z půlky citronu)
Na zálivku:
- smetana zakysaná 0,8 decilitru
- olej olivový 0,4 decilitru
- hořčice dijonská 1 lžička
- med 1 lžička
- pepř (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
V misce smícháme olej, smetanu, hořčici a med a zálivku dochutíme solí a pepřem.
Avokádo zbavíme slupky a nakrájíme na plátky, které pokapeme šťávou z citronu. Fenykl omyjeme, očistíme, také nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
Na čtyři talíře naaranžujeme oprané a odkapané salátové listy, přidáme plátky avokáda a fenyklu, nakrájené jahody a vyloupané krevety, vše přelijeme připravenou zálivkou a podáváme s opečenými plátky bagety nebo jiným čerstvým bílým pečivem.
Načítám komentáře...