Salát s kachními prsíčky
Seznam surovin
- kachní maso 1 kus (větší prsa s kůží)
- brokolice 1/2 kusu
- paprika žlutá 1 kus
- čekanka 1/2 kusu (červená)
- med 2 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
Na omáčku:
- rozinky 40 kusů
- víno bílé 0,8 decilitru (sladké)
- ořechy vlašské 2 lžíce (nahrubo nakrájené)
- med 2 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
Postup přípravy
Do kůže prsou uděláme několik zářezů a potřeme je medem smíchaným se solí a olejem. Růžičky brokolice rozkrojíme na čtvrtiny a krátce je spaříme ve vroucí osolené vodě. Ihned je zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat.
Maso zprudka opečeme ze všech stran na teflonové pánvi, přeložíme do pekáčku, dopečeme 15 -18 minut v troubě při 150 °C a necháme nejméně 15 minut dojít při pokojové teplotě.
Ořechy a rozinky krátce osmahneme na olivovém oleji a jakmile se začnou rozinky nafukovat, odstavíme směs z ohně a necháme zchladnout. Víno svaříme s medem a balzamikovým octem na hustý sirup, přimícháme rozinky s ořechy a omáčku necháme přejít varem.
Čekanku a papriku nakrájíme na proužky a rozdělíme je spolu s brokolicí na talíře. Přidáme kachní prsa nakrájená na jemné plátky, salát doplníme teplou omáčkou a podáváme s pečivem.
Načítám komentáře...