Salát s krevetami podle Adriany
Seznam surovin
- cibule 1/2 kusu
- olej olivový
- květák 40 gramů
- brokolice 40 gramů
- pórek 40 gramů
- mrkev 40 gramů
- artyčok 1 kus
- krevety 6 kusů (velké)
- petržel hladkolistá
- česnek 1 stroužek
- játra 30 gramů (drůbeží)
- cukr 25 gramů
- káva 1 lžíce (instantní)
- ocet vinný 2 lžíce
- víno červené 3 lžíce
Postup přípravy
Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme nakrájený květák, brokolici, pórek, mrkev, vše orestujeme, podlijeme vodou a dusíme asi osm minut doměkka. Měkkou zeleninu slijeme.
Artyčok nakrájený na plátky osmažíme na másle. Osmažíme krevetky, přidáme nasekanou petrželku, na plátky nakrájený česnek, orestujeme a podlijeme vodou. Vše podusíme doměkka.
Marináda: smícháme víno, kávu, cukr, sůl a ocet. Do marinády naložíme nakrájená drůbeží játra a po dvou hodinách je v této marinádě asi deset minut povaříme. Pak je vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme. Veškeré zpracované ingredience smícháme dohromady a lehce zakápneme marinádou, ve které se vařila játra.
Poznámka k receptu
Jako přílohu podáváme pečivo.
Načítám komentáře...