Salát s kuřecím masem a kaki
Seznam surovin
- kaki 1 kus
- kuřecí maso 2 kusy (prsa)
- špenát 4 hrsti (listy)
- sýr 100 gramů (Gorgonzola)
- ořechy vlašské 1 hrst
- granátové jablko 1 kus
- šťáva limetková 1/2 kusu
- olej olivový 4,5 lžíce
- pepř černý (čerstvě namletý)
- sůl
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa bez kůže potřete olivovým olejem, osolte, opepřete, dejte na rozpálenou pánev a z obou stran důkladně propečte. Zabere vám to asi 15 minut, záleží na tloušťce masa. Prsa dejte odpočinout na mřížku, aby se šťáva vstřebala do masa a při krájení nevytekla ven.
2. Kaki zbavte stopky a pokrájejte na plátky, ořechy nasekejte nahrubo, granátové jablko rozkrojte a vařečkou z něj vytlučte zrnka. Z limetové šťávy a olivového oleje ušlehejte zálivku, osolte ji a opepřete. Odpočaté a lehce vychladlé maso pokrájejte na proužky.
3. Do mísy dejte hrst špenátových listů, kuřecí maso, plátky kaki, rozdrobte sýr, přidejte ořechy i granátové jablko a zalijte zálivkou. Můžete dochutit čerstvě mletým pepřem.
Poznámka k receptu
Tenhle barevný salát poslouží jako plnohodnotná večeře. Můžete do něj použít i zbytek kuřecí nebo krůtí pečeně od nedělního oběda. Ostatně i vegetariánská verze bez masa stojí za hřích.
Načítám komentáře...