Salát s kuřecím masem a kaki

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuřecí prsa bez kůže potřete olivovým olejem, osolte, opepřete, dejte na rozpálenou pánev a z obou stran důkladně propečte. Zabere vám to asi 15 minut, záleží na tloušťce masa. Prsa dejte odpočinout na mřížku, aby se šťáva vstřebala do masa a při krájení nevytekla ven.

2. Kaki zbavte stopky a pokrájejte na plátky, ořechy nasekejte nahrubo, granátové jablko rozkrojte a vařečkou z něj vytlučte zrnka. Z limetové šťávy a olivového oleje ušlehejte zálivku, osolte ji a opepřete. Odpočaté a lehce vychladlé maso pokrájejte na proužky.

3. Do mísy dejte hrst špenátových listů, kuřecí maso, plátky kaki, rozdrobte sýr, přidejte ořechy i granátové jablko a zalijte zálivkou. Můžete dochutit čerstvě mletým pepřem.

Poznámka k receptu

Tenhle barevný salát poslouží jako plnohodnotná večeře. Můžete do něj použít i zbytek kuřecí nebo krůtí pečeně od nedělního oběda. Ostatně i vegetariánská verze bez masa stojí za hřích.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...