Salát s limetovým telecím

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso nakrájejte na tenké plátky a vložte do misky.

Stroužky česneku nakrájejte nadrobno, osmažte na troše oleje a přidejte k masu. Osolte, opepřete, zalijte šťávou z limetek a přidejte 2 lžičky cukru. Vše důkladně promíchejte, přikryjte fólií a nechejte marinovat v chladničce 2–3 hodiny.

Během marinování několikrát promíchejte. Maso se působením látek z limety „uvaří“ – začne měnit barvu. Hotové maso má barvu jako zprudka spařené maso, tedy lehce růžové, nikoli červené. (Máte-li však raději vařené maso, před podáváním ho krátce spařte horkou párou.)

V misce rozmíchejte 1/4 hrnku vody se 3 lžičkami cukru a do sirupu naložte cibuli nakrájenou na tenké plátky.

Na suché pánvi opražte sezam dozlatova. Krevetové lupínky osmažte v oleji a nechejte okapat na papírových ubrouscích. Bylinky nasekejte nahrubo a feferonku a kafírové listy na jemné proužky.

Jakmile je maso připravené, nechejte okapat marinádu a sceďte cibuli. Ve větší misce důkladně promíchejte plátky masa, cibuli, papričku, kafírové listy a bylinky.

Podávejte s krevetovými lupínky, posypané opraženým sezamem a nasekanými bylinkami.

Poznámka k receptu

Pokud neseženete kafírové listy, přidejte do salátu limetkovou kůru a trochu citronové kůry.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...