SALÁT S LOSOSEM, HRÁŠKEM A ŘEDKVIČKAMI
Seznam surovin
- losos 600 gramů
- ředkvičky 1 svazek
- máta 2 snítky (čerstvá)
- hrášek 150 gramů (mražený)
- hrášek cukrový 150 gramů
- salát polníček 200 gramů
- olej olivový 4 lžíce (+ na zakápnutí)
- citron 1 kus
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Lososa rozdělte na porce, osolte a bohatě opepřete. Zakápněte olejem a opečte v troubě (na 180 °C asi 25 minut) nebo na pánvi. Ředkvičky rozpulte. V pánvi rozpalte olej a ředkvičky na něm orestujte, přisypte oba druhy hrášku, osolte, opepřete, chvilku opékejte a pak podlijte trochou vody a vařte, dokud se hrášek neuvaří a ředkvičky nezměknou. Přebytečnou vodu slijte.
2. V míse smíchejte obsah pánve s polníčkem a nasekanou mátou. Zakápněte polovinou šťávy z citronu (druhou podávejte k lososovi) a rozdělte na talíře. Na každý dejte kousek ryby a podávejte.
Poznámka k receptu
Tenhle salát je první vlaštovkou, která věští blížící se jaro. Barevný, lehký a neuvěřitelně dobrý. Můžete přidat i další luštěniny, třeba fazolové lusky nebo zelené fazole Fava.
Načítám komentáře...