SALÁT S LOSOSEM, HRÁŠKEM A ŘEDKVIČKAMI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Lososa rozdělte na porce, osolte a bohatě opepřete. Zakápněte olejem a opečte v troubě (na 180 °C asi 25 minut) nebo na pánvi. Ředkvičky rozpulte. V pánvi rozpalte olej a ředkvičky na něm orestujte, přisypte oba druhy hrášku, osolte, opepřete, chvilku opékejte a pak podlijte trochou vody a vařte, dokud se hrášek neuvaří a ředkvičky nezměknou. Přebytečnou vodu slijte.

2. V míse smíchejte obsah pánve s polníčkem a nasekanou mátou. Zakápněte polovinou šťávy z citronu (druhou podávejte k lososovi) a rozdělte na talíře. Na každý dejte kousek ryby a podávejte.

Poznámka k receptu

Tenhle salát je první vlaštovkou, která věští blížící se jaro. Barevný, lehký a neuvěřitelně dobrý. Můžete přidat i další luštěniny, třeba fazolové lusky nebo zelené fazole Fava.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...