Salát s lososem a vařenými vejci
Seznam surovin
- fazolky zelené 400 gramů
- losos 4 porce (filety s kůží)
- olej (na potření a opečení)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- salát zelený 600 gramů (směs salátových listů)
- vejce 2 kusy (uvařená natvrdo)
Na zálivku:
- ocet vinný 1/2 decilitru (červený)
- hořčice dijonská 2 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- cibule 1 lžíce (nakrájená nadrobno)
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Fazolky vložíme do vroucí osolené vody, povaříme je 2 minuty, ihned je zchladíme ve studené vodě a osušíme.
V misce smícháme vinný ocet, hořčici, olej, cibuli, sůl a pepř.
Filety z lososa lehce potřeme olejem, osolíme je, opepříme, vložíme kůží dolů do rozpálené grilovací pánve vytřené olejem a opečeme je z obou stran.
Oprané, osušené a na kousky natrhané salátové listy rozdělíme do hlubokých talířů nebo větších misek. Přidáme zelené fazolky, oloupaná a na měsíčky nakrájená vařená vejce a plátky opečeného lososa a každou porci přelijeme připravenou zálivkou.
Načítám komentáře...