Salát s máčenou červenou čočkou
Seznam surovin
- čočka červená 1/2 hrnku
- směs listových salátů 200 gramů
- zelenina 400 gramů (okurka, rajče, ředkvička)
- cibule červená 1 kus
- hořčice hrubozrnná 1 lžíce
- ocet jablečný 1 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl mořská
Postup přípravy
1. Čočku vsypte do cedníku a pořádně propláchněte vodou, aby se zbavila škrobu. Pak ji vsypte do misky, zalijte vodou a dejte do lednice na dva dny odležet. každý den vyměňte vodu za čerstvou.
2. salát operte a případně natrhejte, zeleninu a cibuli nakrájejte a promíchejte v míse. suroviny na dresink vsypte do misky, přidejte prolisovaný česnek a prošlehejte. Zálivku i scezenou čočku vmíchejte do salátu a podávejte.
Poznámka k receptu
Červená čočka bude skvělá, i když ji neuvaříte. Tenhle recept trochu připomíná klíčení, z luštěniny vytáhne maximum živin.
Načítám komentáře...