Salát s melounem a fetou
Seznam surovin
- salát 500 gramů (salátové listy)
- sýr měkký 200 gramů (Feta)
- meloun vodní 250 gramů
- semínka dýňová 1 hrst
- olej olivový 4 lžíce
- med 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Dýňová semínka nasucho opečte. Do zavařovací sklenice dejte olivový olej, med, citronovou šťávu a trochu soli, zavřete a rázně protřepejte, aby se tekutiny spojily a vytvořily hladkou emulzi.
2. Salátové listy omyjte, osušte papírovou utěrkou a natrhejte na kousky. Dejte je do větší mísy, přidejte nakrájený meloun, opražená semínka, rozdrobenou fetu a zalijte dresinkem. Promíchejte a podávejte posypané čerstvě mletým pepřem.
Poznámka k receptu
Meloun je do salátů jako stvořený. Dodá jim šťávu, sladkost i zajímavou strukturu. Můžete přihodit i polníček nebo špenát, fetu nahradit třeba mozzarellou.
Načítám komentáře...