SALÁT S PEČENOU ŘEPOU
Seznam surovin
- řepa červená 2 kusy
- fenykl 1 kus
- pomeranče 1 kus
- quinoa 150 gramů
- sýr kozí 100 gramů (čerstvý)
- mandle 1 hrst
- tymián 4 snítky (čerstvý)
- ocet Balsamico 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Zálivka:
- olej olivový 5 lžic
- ocet Balsamico 1 lžíce
- med 1 lžíce
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Řepy oloupejte, nakrájejte na tenké klínky, navršte každou pokrájenou řepu na větší kus alobalu, osolte, opepřete, přidejte 2 snítky tymiánu a důkladně zakápněte balsamikovým octem a olivovým olejem. Zabalte do balíčku a pečte na 200 °C asi 45 minut, dokud řepa nezměkne. Quinou vsypte do vroucí vody, 15 minut vařte, sceďte a propláchněte studenou vodou.
2. Upečenou řepu dejte do mísy i se šťávou po pečení, přidejte na nudličky nakrájený fenykl, quinou a vyfi letovaný pomeranč. Z oleje, balsamika, medu, soli a pepře umíchejte zálivku a vmíchejte ji do salátu. Navrch rozdrobte kozí sýr a přidejte nasekané mandle.
Načítám komentáře...