Salát s quinoou
Seznam surovin
- quinoa 2 hrnky
- šťáva citrusová 1/4 hrnku
- olej olivový 1/4 hrnku
- med 1 lžíce
- sůl
- oregano
- paprika červená 1 kus (masitá)
- okurka salátová 3/4 hrnku
- sýr měkký 3/4 hrnku (Feta)
- olivy zelené 1/4 hrnku
- rajčata sušená 1/4 hrnku (naložených v oleji)
- petržel hladkolistá 1/4 hrnku (čerstvá, nasekaná)
- cibule červená 1/4 hrnku
Postup přípravy
Quinou vložíme do vroucí vody a vaříme 15 minut. Po uvaření necháme ještě 5 minut odstát ve vodě.
Do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, med, sůl, koření, špetku oregana a petrželku a promícháme.
Cibuli, papriku, nakládanou rajčata a olivy nakrájíme na malé kousky a dobře promícháme. Poté přidáme uvařenou quinou, pokrájený feta sýr, promícháme a podáváme.
Poznámka k receptu
- Salát můžete sníst jen tak, nebo jej podávat jako přílohu.
- Quinoa je jednou z nejstarších obilnin pocházející z Jižní Ameriky, kde byla pěstována a vysoce ceněna starými Inky. Quinoa obsahuje všechny základní aminokyseliny. Díky obsahu bílkovin se tak vyrovná masu nebo mléčným výrobkům.
Načítám komentáře...