Salát s rozpečeným hermelínem
Seznam surovin
- salát ledový 1 kus (nebo směs salátových listů )
- hrušky 1 kus (zralá, měkká, nebo jablko)
- sýr s bílou plísní 1 kus (Hermelín, Camembert, nebo Encián)
- kompot brusinkový 2 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
Postup přípravy
Gril začněte předehřívat na nejvyšší teplotu.Ovoce oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte jádřinec. Očištěné čtvrtky nakrájejte na centimetrové kousky. Hermelín rozkrojte na 8 dílků.
Do 1 malé zapékací misky nebo 2 ramekinů (malých zapékacích kelímků, ve kterých se dělá například suflé) nasypte pokrájené ovoce a na ně rozložte kousky hermelínu.Salátové listy rozdělte na 2 talíře. Smíchejte brusinky, olej a citronovou šťávu.
Zapékací misku dejte pod rozehřátý gril a jen krátce, zhruba 1 - 2 minuty, rozpečte tak, aby se sýr začal roztékat a ovoce prohřálo. Vyndejte z trouby a za pomoci lžíce tuto teplou směs rozdělte a umělecky naaranžujte doprostřed obou talířů. Neméně umělecky přelijte brusinkovou zálivkou a ihned podávejte za doprovodu čerstvého bílého pečiva. Pokud chcete, aby bylo obzvlášť křupavé, rozpečte ho chvíli pod grilem zároveň se sýrem a ovocem.
Načítám komentáře...