Salát s rozpečeným hermelínem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Gril začněte předehřívat na nejvyšší teplotu.Ovoce oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte jádřinec. Očištěné čtvrtky nakrájejte na centimetrové kousky. Hermelín rozkrojte na 8 dílků.

Do 1 malé zapékací misky nebo 2 ramekinů (malých zapékacích kelímků, ve kterých se dělá například suflé) nasypte pokrájené ovoce a na ně rozložte kousky hermelínu.Salátové listy rozdělte na 2 talíře. Smíchejte brusinky, olej a citronovou šťávu.

Zapékací misku dejte pod rozehřátý gril a jen krátce, zhruba 1 - 2 minuty, rozpečte tak, aby se sýr začal roztékat a ovoce prohřálo. Vyndejte z trouby a za pomoci lžíce tuto teplou směs rozdělte a umělecky naaranžujte doprostřed obou talířů. Neméně umělecky přelijte brusinkovou zálivkou a ihned podávejte za doprovodu čerstvého bílého pečiva. Pokud chcete, aby bylo obzvlášť křupavé, rozpečte ho chvíli pod grilem zároveň se sýrem a ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...