Bramborový salát s uzenou treskou
Seznam surovin
- brambory 800 gramů
- treska 1 kus (uzená)
- cibule červená 2 kusy
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
- tvaroh měkký 250 gramů
- mléko acidofilní 100 gramů
- pažitka 1 svazek
- hořčice ostrá 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme pod pokličkou doměkka. Pak je scedíme a necháme odkapat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kroužky. Z tresky odkrojíme obě filátka a nakrájíme je na proužky. Brambory překrájíme na půlky, vložíme je do mísy, osolíme, přidáme olej a šťávu z citronu a opatrně promícháme.
V misce smícháme tvaroh s acidofilním mlékem, hořčicí a nakrájenou pažitkou a podle chuti osolíme.
Bramborový salát rozdělíme na talíře a každou porci doplníme nakrájenou treskou a tvarohovým
přelivem.
Načítám komentáře...