Salát s uzeným lososem
Seznam surovin
- losos 100 gramů (uzený, plátky)
- bageta 1 kus (francouzská, světlá)
- salát ledový 1/2 kusu
- salát zelený 1 miska ( směs různých druhů)
- vejce 10 kusů (křepelčí, natvrdo uvařená)
- cibule červená 1 kus
- olej olivový
- šťáva citronová
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- pažitka (nakrájená, na posypání)
Postup přípravy
Plátky uzeného lososa rozložíme na prkénko a nakrájíme je ostrým nožem na nudličky. V misce rozšleháme asi 3 lžíce olivového oleje s jednou nebo dvěma lžícemi citronové šťávy a zálivku osolíme a opepříme. Červenou cibuli oloupeme, rozkrojíme na půlky a ty ještě nakrájíme na tenké plátky. Vařená vychladlá křepelčí vajíčka oloupeme.
Listové saláty a ledový salát omyjeme a necháme odkapat. Listové saláty natrháme na menší kousky a ledový salát nakrájíme na nudličky.
Bagetu nakrájíme na kolečka a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Pokapeme je olivovým olejem, lehce osolíme, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a krátce opečeme dozlatova.
Na talíře rozložíme salátové listy, přidáme cibuli, lososa a rozpůlená křepelčí vajíčka a vše přelijeme připravenou zálivkou. Salát doplníme opečenou bagetou posypanou pažitkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...