SALÁT S VÝHONKY, BRUSINKAMI A ZÁLIVKOU Z OŘÍŠKŮ KEŠU
Seznam surovin
- špenát baby 2 hrsti
- řepa červená 2 hrsti (listy)
- výhonky 1 hrst (červené řepy)
- výhonky 1 hrst (česneku)
- hráškové výhonky 1 hrst
- dýňový olej 4 lžíce
- brusinky 1 hrst (sušené)
- semínka piniová 2 lžíce
- sůl himalájská
Zálivka:
- ořechy kešu 100 gramů
- ocet jablečný 2 lžíce
- sezamová pasta 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl himalájská 1/2 lžičky
- pepř
Postup přípravy
1. Kešu oříšky namočte alespoň na 4 hodiny do vody. Slijte je, dejte do mixovací nádoby a zalijte čerstvou vodou tak, aby hladina sahala 1 centimetr nad ořechy. Přidejte jablečný ocet, sezamovou pastu tahini, prolisovaný stroužek česneku, osolte a rozmixujte do hladka. Případně dochuťte ještě trochou octa a pepře.
2. Špenát, listy řepy, výhonky a brusinky promíchejte s dýňovým olejem a se špetkou soli. Salát rozdělte na talíře, zalijte zálivkou, pokapejte trochou oleje a zasypte piniovými semínky
Poznámka k receptu
TIP:Semínka do salátu můžete použít dýňová, slunečnicová, klidně přihoďte i pár oříšků. Pro výraznější chuť je můžete na sucho opražit na pánvi.
Načítám komentáře...