Salát Tabbouleh
Seznam surovin
- bulgur 150 gramů
- petržel hladkolistá 2 svazky
- rajčata 6 kusů
- cibulka jarní 6 kusů
- máta 6 lžic (nasekaná )
- olej olivový 6 lžic
- šťáva citronová 3 kusy
- pepř černý (mletý)
- sůl
- salát hlávkový 2 kusy (na ozdobu)
Postup přípravy
Bulgur propláchneme v sítu studenou vodou, nasypeme do mísy a zalijeme vařící vodou tak, aby byl ponořený. Necháme ho 25 minut bobtnat, pak ho scedíme, necháme odkapat, osušíme v utěrce a nasypeme do mísy.
Zelenou petrželku zbavíme stonků a lístky nasekáme nahrubo. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Vše přidáme k bulguru, přimícháme mátu, citronovou šťávu a olivový olej, osolíme, opepříme a promícháme.
Salát rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů a každou porci ozdobíme několika opranými a odkapanými listy zeleného salátu.
Poznámka k receptu
Bulbur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice. Koupíte v supermarketu, nebo obchodech se zdravou výživou.
Načítám komentáře...