Salát z kysaného zelí se sledi
Seznam surovin
- zelí kysané 500 gramů
- sleď 200 gramů (filety z kyselých sleďů)
- paprika 1 kus (větší)
- jablka 1 kus
- sůl
Na zálivku:
- smetana zakysaná 100 gramů
- majonéza 100 gramů
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nakrájená hladkolistá )
- cibulka jarní 1 lžíce (jemně nakrájená)
- hořčice 1 lžíce (ostrá)
- sůl
Postup přípravy
Jablko omyjeme, rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Přidáme vymačkané a překrájené zelí, očištěnou a jemně nakrájenou papriku, promícháme a podle chuti přisolíme.
V misce rozmícháme zakysanou smetanu s majonézou, hořčicí a špetkou soli dohladka. Přidáme nakrájenou petržel a cibulku, promícháme a podle potřeby přisolíme.
Filety rozkrojíme na 2 cm silné proužky a střídavě je přidáváme do misek mezi vrstvy salátu. Nakonec každou porci salátu přelijeme připravenou zálivkou.
Poznámka k receptu
Salát doplňte nejlépe bramborovými chipsy, případně čerstvým pečivem.
Načítám komentáře...