Salát z melounu, rajčat a čerstvých bylin
Seznam surovin
- meloun 225 gramů
- rajčata 225 gramů (tvrdší)
- okurka salátová 175 gramů
- máta 125 gramů (nebo meduňka, bazalka)
- jogurt bílý 275 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Z melounu vykrájejte speciálním kráječem kuličky nebo ho nakrájejte na kostky.
Rajčata nakrájejte na tenké plátky a okurku oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
Jogurt promíchejte s nasekanými bylinkami a podle chuti osolte a opepřete.
Meloun, rajčata a okurku smíchejte v míse, zalijte jogurtovou zálivkou a uložte na chvíli do chladna.
Podávejte ozdobené lístky bylinek.
Poznámka k receptu
Do jogurtové zálivky můžete přidat lžičku slunečnicového oleje a trošku citronové šťávy.
Načítám komentáře...