Salát z plodů moře
Seznam surovin
- mořské plody 500 gramů (zmrazené)
- olej olivový 4 lžíce (extra viržin )
- česnek 1 stroužek (velký prolisovaný )
- krevety 150 gramů (malé vyloupané)
- citronová kůra 2 lžičky (nastrouhaná)
- šťáva citronová 2 lžíce
- kapary 2 lžíce (nakrájené)
- petržel kadeřavá/kudrnka 3 lžíce (nakrájená)
- sůl mořská
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Plody moře rozmrazíme. Na velké pánvi rozehřejeme na středně silném ohni olivový olej, přidáme česnek a opečeme ho, potom přidáme plody moře a vyloupané krevety. Zesílíme oheň a plody moře opékáme za stálého převracení několik minut.
Pánev odstavíme a do plodů moře vmícháme citrónovou kůru a šťávu, kapary, sůl, pepř a většinu petrželky několik lístků necháme na ozdobu. Ochutíme, případně přidáme sůl, pepř, citrónovou šťávu nebo olivový olej. Necháme vychladnout, přikryjeme a necháme několik hodin v chladničce rozležet.
Načítám komentáře...