Salát z řas wakame
Seznam surovin
- řasy mořské 20 gramů (Wakame)
- ocet rýžový 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce (světlá)
- semínka sezamová 2 lžíce (bílá)
- koření chilli 1 lžíce (vločky)
- cukr krystal 1 lžička
Postup přípravy
1. Řasy vložte do mísy, zalijte teplou vodou a nechte 20 minut nabobtnat. Odstraňte případné tužší části, nasypte do vroucí vody a rychle blanšírujte. Po chvilce řasy přendejte do misky se studenou vodou a ledem, čímž zachováte jejich přirozenou zelenou barvu. Řasy zabalte do kuchyňské papírové utěrky, osušte a pokrájejte.
2. V zavařovací sklenici smíchejte ocet, sójovou omáčku, chilli, sezamová semínka a cukr. Energicky sklenicí třepejte, aby se cukr rozpustil a tekutiny propojily. Řasy dejte do mísy, polijte dresinkem, promíchejte a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Plevelná jedlá mořská řasa je velice oblíbenou součástí asijské kuchyně nejen pro svou chuť, ale i řadu minerálů a vitaminů. Octová zálivka perfektně ladí s chutí řasy wakame, sezamová semínka zase dodají báječnou křupavost.
Načítám komentáře...