Sardinkový salát s pomeranči
Seznam surovin
- sardinka 1 konzerva (v olivovém oleji)
- salát hlávkový 1 kus
- pomeranče 2 kusy
- fazolové lusky 100 gramů
- avokádo 1 kus (velké, zralé )
- houby 8 kusů
- cibule červená 1 kus
- okurka salátová 1 kus
Na dresing:
- olej olivový 3/4 decilitru
- šťáva pomerančová 3 lžíce
- ocet vinný 1 lžíce
- pažitka 2 lžíce (nasekaná)
- česnek 2 lžíce (nasekaný)
- pomerančová kůra (z půlky pomeranče, nastrouhaná)
- sůl
Postup přípravy
Nastrouhejte pomerančovou slupku. Nožem oloupejte pomeranč a rozdělte ho na 6-8 měsíčků, stejně tak avokádo.
Pomerančovou šťávu uchovejte na dressing. Avokádo zakapejte citronovou šťávou, aby nezčernalo. Avokádo i pomeranče smíchejte s ostatními ingrediencemi a připraveným dressingem.
Servírujte se sardinkami položenými navrchu.
Načítám komentáře...