Špenátový salát s kuřecím masem
Seznam surovin
- špenát 200 gramů (listy)
- roketa 100 gramů (listy)
- kuřecí maso 200 gramů (předem upečené)
- brambory 300 gramů (předem uvařené)
- vejce 2 kusy
- rajčata 1 kus
- cibulová nať 1 kus
- majonéza 150 gramů (nebo napůl s jogurtem)
- olej olivový 1 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce
- citron 1 kus
- sůl
Postup přípravy
Listy špenátu a rokety omyjte a nechte okapat. Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kousky, smíchejte s pokrájeným masem a trochu osolte.
Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na osminky. Rajče a cibulku nakrájejte na kostičky a lehce smíchejte s olivovým olejem, petrželkou, majonézou (nebo půl dávky majonézy a půl dávky jogurtu), osolte, opepřete a ochuťte citronovou šťávou.
Na talíře rozdělte okapané listy, na ně položte vždy hromádku bramborovo-masové směsi, ozdobte dílky vajec a přelijte zálivkou. Navrch položte plátek citronu a snítku zelené petrželky.
Podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.
Poznámka k receptu
Pokud máte rádi černé olivy, můžete také jimi salát ozdobit.
Načítám komentáře...