Tabbouleh
Seznam surovin
- kuskus 80 gramů
- skořice 1 lžička
- nové koření 1 lžička (mleté)
- pepř černý 1/2 lžičky (mletý)
- hřebíček 1/2 lžičky
- anýz 1/2 lžičky
- zázvor 1/2 lžičky
- olej olivový 5 lžic
- šťáva citronová (z 1 citrónu)
- med 1 lžíce
- petržel hladkolistá 1/2 šálku (nadrobno nakrájená)
- rajčátka cherry 8 kusů (nakrájená)
- cibule 1 kus (nadrobno nakrájená)
- celer řapíkatý 1 kus (nakrájený stonek)
- datle 8 kusů (vypeckované a nakrájené)
- ořechy piniové 1/2 šálku (opražené-nejsou nutné)
- sůl (dle chuti)
Postup přípravy
1. Kuskus smíchejte s kořením a zalijte ho asi 150 ml vroucí vody nebo kuřecího vývaru. Přilijte olej a citronovou šťávu rozmíchanou s medem, promíchejte, až se zrnka obalí tekutinou, nechte asi 5 minut
zakryté odpočívat.
2. Přidejte petrželku, rajčata, cibuli, celer a datle (případně oříšky), znovu promíchejte, dochuťte
a zakryté nechte ještě aspoň 10 minut odstát.
3. Před podáváním posypte lístky máty a případně přidejte skrojky citronu.
Poznámka k receptu
Několik lístků máty a skrojky citronu může tento voňavý lehký salát ozdobit.
Načítám komentáře...