Teplý čočkový salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čočku propláchneme studenou vodou, zalijeme vodou a necháme asi 2 hodiny nabobtnat. Řepu oloupeme a v malém kastrůlku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.

Čočku uvaříme ve vodě do poloměkka a mezitím v hluboké pánvi zahřejeme polovinu oleje, přidáme očištěný a na kostičky nakrájený fenykl a plátky celeru, promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Když se zelenina začne vařit, přidáme uvařenou scezenou čočku a obě promíchané smetany a zvolna vaříme, dokud směs nezhoustne. Vmícháme scezenou a na kostičky nakrájenou řepu a vše společně za občasného míchání dusíme doměkka. Na závěr přimícháme růžičky brokolice, necháme přejít varem a podle chuti přisolíme.

Filátka pstruha opečeme z obou stran na zbylém oleji a osolíme je.

Teplý salát rozdělíme do misek nebo talířů, doplníme ho kousky pstruha a ozdobíme koprem. Podáváme ihned.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...