Teplý mrkvový salát s rýží

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rýži uvařte v osolené vodě doměkka, té hnědé to obvykle trvá déle než bílé. Slunečnicová semínka nasucho opražte na pánvi.

2. Mrkve nakrájejte na kousky, posypte kořením, lehce je osolte, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Měly by změknout ale zachovat si strukturu (pokud seženete drobné kousky jako my, v troubě je netrapte – rozpalte olej na pánvi, zprudka je opečte, posypte kořením a nechte minutku dvě rozvonět).

3. Do mísy vsypte scezenou rýži, přidejte mrkve, brusinky, slunečnicová semínka a rozdrobenou fetu. Zakápněte bylinkovým olejem, případně dosolte a podávejte.

Poznámka k receptu

Barevné mrkve jsou k mání čím dál častěji a nám se líbí, jak oživí i jednoduchá jídla. Pokud máte doma jen ty oranžové, nelamte si hlavu a použijte je, salát bude skvělý i tak.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...