Teplý salát z nových brambor a chřestu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na pánvi na středním plameni osmažte na kousky pokrájenou slaninu dokřupava. Děrovanou lžící slaninu odeberte a uložte stranou.

2. Brambory nakrájejte na plátky silné asi 0,5 cm. Vejce uvařte natvrdo. Pokud je třeba, okrájejte chřest od vláknitých částí škrabkou na brambory a nakrájejte ho na 2cm špalíčky. Šalotku pokrájejte na kolečka.

3. Do pánve po slanině přilijte olivový olej, a když se rozpálí, přisypte do něj brambory. Osolte je a opepřete. Jakmile začnou brambory hnědnout, přisypte šalotku a utřený česnek a restujte 1–2 minuty.

4. Přidejte chřest, tymián a špetku soli. Restujte 3–4 minuty, až chřest změkne, ale zůstane křupavý. Odstavte pánev z plotny, pokapejte směs citronovou šťávou a přidejte nastrouhanou citronovou kůru.

5. Salát podávejte spolu s pokrájenými uvařenými vejci a posypaný kousky křupavé slaniny.

Poznámka k receptu

Salát připravíte i z uvařených brambor, které vám kupříkladu zbyly od oběda.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...