Italské špagety Carbonara
Seznam surovin
- špagety 400 gramů
- pancetta 200 gramů (nebo slanina)
- žloutek 6 kusů
- sýr Parmezán 100 gramů (+ k podávání)
- olej olivový 1 lžíce
- petržel hladkolistá (k podávání)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Špagety uvařte podle návodu na obalu. Žloutky v misce smíchejte s parmazánem, osolte, opepřete a promíchejte.
2. Pancettu nakrájejte na drobné kostičky. V pánvi rozpalte olej a pancettu na něm opečte dokřupava.
3. Špagety slijte a dejte do pánve k pancettě. Promíchejte, přidejte žloutkovou směs a opět promíchejte. Špagety se musí rovnoměrně obalit, ale vejce nesmí dostat prostor, aby se srazila, takže pracujte rychle a pánev sundejte z ohně. Podávejte posypané parmazánem a petrželkou.
Načítám komentáře...