Penne s kapustičkami
Seznam surovin
- těstoviny 500 gramů (Penne)
- kapusta růžičková 400 gramů
- olej 3 lžíce
- máslo 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- paprika feferonka 1 kus (čerstvá)
- sýr Parmezán 70 gramů
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
2. Očištěné kapustičky (pokud jsou velké, rozpulte je) dejte do hrnku s vroucí osolenou vodou a 2–3 minuty povařte. Sceďte je, prolijte studenou vodou, aby zůstaly pěkně zelené, a nechte na cedníku okapat.
3. Na pánvi zpěňte olej s máslem, přidejte oloupané stroužky česneku nakrájené na plátky a jen lehce, aby příliš nezměnily barvu, je osmažte.
4. Přimíchejte kapustičky a dužinu feferonky (bez semínek) nakrájenou na kostičky a všechno na mírném ohni osmahněte. 5. Promíchejte s vařenými těstovinami a posypte parmazánem nastrouhaným na hoblinky.
Poznámka k receptu
Pro změnu zkuste kapustičky opéct na voňavém husím sádle.
Načítám komentáře...