Penne s lilkem
Postup přípravy
1. Lilek nakrájejte na kostičky, vsypte do cedníku a zasypte lžičkou soli. Promíchejte a nechte asi 10 minut odstát. Mezitím nakrájejte cibuli a česnek nadrobno a dejte vařit těstoviny. Vypocený lilek v cedníku vymačkejte pomocí papírové utěrky, zároveň ho tak i osušíte.
2. Rozpalte větší pánev a orestujte cibuli a česnek, přidejte lilek a ze všech stran ho opečte. Přilijte passatu a chvilku poduste. Pokud je třeba, přisolte a opepřete. Uvařené těstoviny sceďte a vmíchejte do omáčky. Podávejte s nadrobenou fetou.
Poznámka k receptu
Lilek, česnek a rajčata jsou výborně sehraná trojice, feta se postará o moment chuťového překvapení.
Načítám komentáře...